Gode Forfattere Udvider Vores Horisont og Giver Perspektiv

Jeg elsker at læse, og jeg kan let fortabe mig på et bibliotek eller en boghandel. Når jeg endelig lægger den bog fra mig, jeg bare havde planer om hurtigt at ”skimme”, finder jeg ofte ud af, at der er gået rigtigt mange timer. Jeg lever og ånder altså for bøger, og kan slet ikke få nok af at læse.

Det er fantastisk at der er så mange forskellige bøger derude, men det gør det også svært at vælge. Når man nu ikke kan læse alle bøgerne, så er det vigtigt at finde frem til dem, der er bedst. Jeg hader tanken om at spilde min tid på en dårlig bog, når de timer kunne have været brugt på at fortabe mig i en vidunderlig bog. Jeg er derfor meget kræsen med de bøger jeg læser. Det var dog ikke nogen nem opgave, at finde frem til de gode bøger. Når der er så mange at vælge imellem, så kan man jo ikke rigtigt sammenligne dem side om side.

Min løsning på problemet er, at finde frem til de forfattere, der virkeligt formår at udvide min horisont og sætte livet i perspektiv. Det er nemlig bøger skrevet af disse forfattere, der plejer at have den største indflydelse på mit liv. Når en bog ikke bare tager mig ud af virkeligheden, men rent faktisk går ind og giver mig en dybere forbindelse med livet og omverdenen, så bliver det bare ikke bedre. For mig er en god bog noget, der får én til virkeligt at tænke, og som lader mig anskue tingene på en ny måde. Jeg har erfaret, at når en forfatter formår at gøre det i én bog, så går den samme magi typisk igen i de andre bøger han eller hun har skrevet.

For mig er tove ditlevsen en af de absolut bedste forfattere i den sammenhæng. Jeg har læst alle Tove Ditlevsens værker, alt fra Pigesind til Blinkende Lygter. Jeg har med stor interesse læst hendes essays, digte, noveller og endda hendes journalistik. Hvert eneste ord hun har skrevet er rigt på mening og nye perspektiver.

Mit liv har været en dans på roser, i forhold til hvad Tove Ditlevsen har gennemlevet. Jeg føler derfor det er utroligt givende – og måske endda vigtigt – at jeg tager hendes perspektiv til mig. Hun levede et utroligt hårdt liv, og gør et fantastisk job ud af, at beskrive det ned i de mindste detaljer. Hendes bøger har gjort mig til et mere helt og afrundet menneske.

Hvis du også er typen, der elsker litteratur der hjælper dig med at gro som menneske, så begynd at kigge efter de gode forfattere. Prøv gerne kræfter med en ny forfatter i ny og næ, men når du finder en der virkeligt gør det godt, så læs alt hvad de har skrevet.