Få uvildige eksperter til at gennemgå din bolig før salg

Når man handler bolig, er der mange ting, man skal være opmærksom på. Der er lovkrav, som skal overholdes, og der er papirer, der skal udfyldes, før man kan lave en lovlig handel. Det kan måske virke overdrevet og besværligt, men faktisk giver det rigtig god mening, at der er gennemsigtighed og overblik, når man skal handle med fast ejendom. Faktisk er det i både købers og sælgers interesse, at der er klarhed over, hvad det er, der handles om, så ingen føler sig snydt.

En tilstandsrapport er en rapport, der bliver udarbejdet af uvildige eksperter, for sælgers regning. Den er ikke lovpligtig, som for eksempel energimærkning er, men alligevel vælger de fleste sælgere at have sådan en med, når handelen skal gennemføres. En tilstandsrapport er bestemt til fordel for køber, men faktisk også for sælger. I Danmark gælder det nemlig, at sælger har ansvar for mangler og fejl på boligen i op til ti år efter at handelen er gjort endelig. Dette kan man imidlertid friholdes fra, hvis man har fået udarbejdet en tilstandsrapport.

Klarhed over hvad der handles

Det, som er så vigtigt for alle parter i en ejendomshandel, er, at der er klarhed og gennemsigtighed, så alle er enige om, og klar over, hvad det er, der handles. Der kan være ting, der kan forbedres på ejendommen. Dette er en køber naturligvis interesseret i at vide. Og hvis sælger er åben i forhold til disse ting, så friholdes vedkommende for ansvar, eftersom alt er lagt på bordet ved handlens indgåelse. Det giver god mening for begge parter, at disse ting er tydelige og på plads.

Book tid til eftersyn

Botjek har en hjemmeside, hvorfra du kan bestille tid til at få lavet en tilstandsrapport. Du skal blot udfylde en formular og indsende den, så har du svar inden for 24 timer. Når eksperterne har været på besøg, så går der højst 24 timer før du har din tilstandsrapport i hånden. Det er effektivt, uden at der gås på kompromis med grundigheden. Grundighed er vigtigt, hvis alle skal føle sig trygge.