Endelig en SUV der Henter Inspiration fra Ford Fiesta

Den første bil jeg nogensinde ejede, var en klassisk Ford Fiesta. Det er en bil man ser rigtigt meget på de danske veje, og det med god grund. En Ford Fiesta er nemlig definitionen på værdi for pengene, når det kommer til biler. Det er en meget lille bil, der ikke fylder særligt meget på vejene. Det gør den ideel til førstegangsbilister, som jeg jo selv var. Mange får sig deres første bil, når de er 18-20 år gamle. Det er altså begrænset, hvor lang tid man har haft, til at øve sig i at køre bil. Man har selvfølgeligt fået sit kørekort, og er ikke i nogen umiddelbar fare for, at komme alvorligt til skade. Vi kommer dog ikke udenom, at det stadig kan føles lidt overvældende, at køre rundt på egen hånd. Her hjælper det utroligt meget at have en bil, der ikke fylder særligt meget. Det er nemlig langt lettere at danne sig et overblik over, hvor bilen er på vejene, og hvor tæt man er på tingene i ens omgivelser. Ford Fiesta er også utroligt let at manøvrere rundt, også selvom vejene er smalle, eller man skal forbi biler parkeret i siden af vejen.

Den lille størrelse er derudover sjældent et problem, da de helt unge mennesker sjældent har børn. Når man ikke skal have plads til en hel familie, og alle deres ting, så har man altså ikke brug for en stor bil. En Ford Fiesta er helt oplagt til en ung person der er single, eller bare ikke har stiftet familie endnu.

Prisen spiller selvfølgeligt også en afgørende rolle. Det er begrænset hvor mange penge man har at gøre med, når man er ung, og skal købe sin første bil. Den begrænsede erfaring med at køre betyder også, at man ikke har lyst til at køre rundt i en meget dyr bil. Unge mennesker er ofte nødt til at betale ekstra meget for forsikringer, og har desuden ikke rigtigt plads i budgettet til, at klare en masse reparationer eller lignende. En billig bill er derfor at foretrække, og prisen på en Ford Fiesta er dejligt overskuelig.

Det var med sorg i hjertet, at jeg sagde farvel til min Ford Fiesta for nogen år siden. Jeg holdt virkeligt af den bil, og var rigtigt godt tilfreds med den. Men jeg er blevet ældre, og mine behov har ændret sig. Så der var ingen vej udenom: jeg måtte videre.

Jeg blev dog hurtigt i bedre humør, da jeg opdagede ford puma. Her var en kompakt SUV, der tydeligt var inspireret af designet på min elskede Ford Fiesta. Ford Puma har langt mere plads at gøre med, og er mere familievenlig end den gamle Fiesta. Den er dog stadig kompakt, hvilket gør den til en drøm at køre i inde i byen. Jeg føler altså, at min gamle Ford bare er vokset med mig.