En kort introduktion til Outlander-serien

Hvis du er fan af historisk fiktion, har du sikkert hørt om Diana Gabaldons prisbelønnede Outlander-serie. Bøgerne følger Claire Randall, en sygeplejerske fra Anden Verdenskrig, der rejser i tiden og bliver transporteret tilbage til Skotland i 1700-tallet. Denne spændende fortælling er fuld af romantik, fare, eventyr og mystik – alt sammen elementer, der giver en uforglemmelig læseoplevelse. Lad os tage et kig på, hvad der gør denne serie så speciel.

Historien: Historien

Historien begynder i 1945, da Claire Randall vender hjem fra krigen og genforenes med sin mand Frank i Inverness, Skotland. Under en af deres ture rundt i byen rører hun ved en gammel stencirkel – og bliver straks sendt tilbage i tiden til 1743. Her møder hun Jamie Fraser – en spændstig highlander, som redder hende fra at blive angrebet af rødfrakker. I løbet af de næste otte bøger følger vi Claire og Jamie, mens de krydser begge århundreder og forsøger at holde sammen på trods af alle odds. De mange drejninger er nok til at holde selv den mest ivrige læser fanget indtil den sidste side!

Karaktererne

Outlander ville simpelthen ikke være Outlander uden de utrolige karakterer. Kernen er Claire Randall – en stærk kvindelig hovedperson, hvis intelligens og mod gør hende til en magtfaktor at regne med, uanset hvilket århundrede hun lever i. Hendes kæreste, Jamie Fraser, er også en fantastisk karakter – loyal, modig og voldsomt beskyttende over for Claire, selv når hun står over for overvældende fare eller modgang. Så er der alle de andre farverige karakterer, der lever i denne verden, som Murtagh Fraser, Lord John Grey, Roger Wakefield MacKenzie … listen kan fortsætte! En ting er sikkert – disse karakterer vil få dig til at heppe på dem til det sidste!

Uanset om du er på udkig efter et historisk eventyr eller bare en underholdende læsning, kan du ikke gå galt i byen med Diana Gabaldons Outlander-serie. Med sin episke historie og levende karakterer har denne tidløse klassiker betaget læserne, siden den blev udgivet for over 25 år siden – og det ser ud til at fortsætte med at gøre det i mange år fremover! Så hvorfor ikke købe et eksemplar i dag? Du vil ikke fortryde det!