En kort historie om det ikoniske brand Kenzo

Fra sin ydmyge begyndelse som en lille butik i Paris til et af de mest genkendelige modebrands i dag, har Kenzo tilbagelagt en lang vej. Dette internationalt anerkendte mærke, der blev grundlagt af den japanske designer Kenzo Takada, er kendt for sine levende og eklektiske designs, der er blevet omfavnet af både berømtheder og trendsættere. Lad os tage et kig på, hvordan dette ikoniske mærke har udviklet sig gennem årene.

Kenzo blev grundlagt i 1970

I 1970, efter at have studeret mode i Tokyo, flyttede den 25-årige Kenzo Takada til Paris for at forfølge sin drøm om at blive designer med sit eget mærke. To år senere åbnede han sin første butik kaldet “Jungle Jap” på Galerie Vivienne i Paris. Han blev hurtigt anerkendt for sin unikke stil, der kombinerede traditionelle japanske elementer med moderne europæisk design. Butikken blev et øjeblikkeligt hit og tiltrak snart horder af fans fra hele Europa, herunder berømtheder og kongelige personer som prinsesse Diana, der besøgte butikken flere gange.

Brandets ekspansion

Efterhånden som efterspørgslen efter Kenzos kreationer voksede, voksede også størrelsen af hans butikker. I 1983 åbnede han en større butik på to etager på Rue de Bellechasse, hvor han præsenterede mere omfattende kollektioner, herunder herremode og accessories. Dette markerede begyndelsen på en æra af ekspansion for Kenzo, som nu blev solgt i eksklusive stormagasiner som Printemps og Bon Marché samt i mindre butikker i hele Europa og Japan. I 1988 var firmaet blevet et af Frankrigs største modehuse med 500 ansatte og butikker i storbyer som London og New York City.

The Label i dag

Vi spoler frem til i dag, og Kenzo er stadig stærkt med sine karakteristiske levende prints, dristige farver og sit iøjnefaldende logo med et tigerhovedmotiv, som bæres af berømtheder over hele verden. Virksomheden følger også med i udviklingen ved at lancere pop-up shops i forskellige lande og ved at samarbejde med andre mærker som f.eks. Vans sko. For nylig har de også lanceret deres første duftlinje kaldet “Kenzoki”, som er blevet et hit blandt parfumeelskere overalt!

Kenzos historie er virkelig bemærkelsesværdig; fra grundlæggerens ambitiøse flytning til Paris for at forfølge sine drømme til at blive et af de mest genkendelige modefirmaer i verden i dag! Succesen er et bevis på, at hårdt arbejde betaler sig, og at man aldrig skal være bange for at følge sit hjertes ønske, hvis man ønsker, at ens drømme skal gå i opfyldelse! Uanset om du er på udkig efter beklædningsgenstande eller dufte inspireret af asiatisk kultur eller bare ønsker noget unikt og tidløst stilfuldt – der er noget for enhver smag hos Kenzo! Så værsgo – begynd at shoppe nu!