Disse 5 børneklassikere burde være i enhver børnefamilie

Der er nogle bøger, der er klassikere, ligesom find holger og som alle børn burde læse. Disse bøger er dem, der vil blive elsket af børn i alle aldre, og som forældre vil kunne læse igen og igen.

  • Den grimme ælling af Hans Christian Andersen
  • Pippi Langstrømpe af Astrid Lindgren
  • Mumitroldene af Tove Jansson
  • Gummi-Tarzan af Ole Lund Kirkegaard
  • Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren

Den grimme ælling

Bogen handler om en ælling, som er anderledes end alle de andre ællinger. Den er grim, hvor de andre ællinger er smukke. Den anderledes ælling føler sig udenfor og alene. Men så får ællingen nogle nye venner, som er ligesom den. De er sammen trods deres forskelle, og det er en stor hjælp for ællingen. Den grimme ælling er en klassiker, som alle børn skal have læst. Bogen har også en stærk pointe om at være anderledes, og hvordan det er en styrke.

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe er en børnebog fyldt med eventyr og sjov. Og så er det en god bog, som handler om at turde være sig selv. Pippi har en helt speciel personlighed, og hun tør at være anderledes. Det er en god bog, som børn kan bruge til at turde være sig selv. Og som giver dem nogle gode oplevelser. Den kan virkelig bruges til at styrke børns selvtillid og forståelse af verden.

Mumitroldene

Denne klassiker af Tove Jansson er elsket af børn og voksne. Den handler om venskab og trofasthed. Den handler også om at føle sig anderledes, og om at finde sin egen vej. Og så er den fyldt med sjove og spændende eventyr. Det er en bog, som børn vil elske. Det er en bog, som kan læses af hele familien. Og så er det en bog, som man får lyst til at læse igen og igen.

Gummi-Tarzan

Så er der denne klassiker af Ole Lund Kirkegaard. Den handler om en dreng, som er anderledes end alle de andre drenge. Derfor føler han sig udenfor og alene. Denne bog handler om at være anderledes, og om at finde sin egen vej. Den handler også om at finde nogle venner, som man kan dele sine oplevelser med. Det er en bog, som mange børn vil kunne lide. Ligesom forældrene vil kunne lide den.

Brødrene Løvehjerte

Så er der denne klassiker af Astrid Lindgren. Denne børnebog handler om vilje og om venskab. Det er en bog, som handler om to brødre, som vil ud at opleve verden sammen. Det er en bog, som børn vil elske. Og som forældrene også vil elske at læse.